419 km/h på två hjul – sug på den! Det är inte många som skulle tordas och än färre har lyckats köra så fort på en motorcykel – Rikard Gustafsson har kört fortast i Europa och nu väntar EM i Dragracing på Tierp Arena för fartraketen från Falkenberg. Enligt uppgifter inifrån teamet är man ute efter att inte bara köra fort i år, man är ute efter att sänka tiderna rejält och då kanske ett europarekord är inom räckhåll!

Thomas Pettersson slog ut holländarna René van den Berg och Mike Olie på Santa Pod senast.

Men Rikard är inte ensam svensk i klassen. Thomas Pettersson från Söderhamn gjorde Gustafsson sällskap när EM-premiären avgjordes i England på Santa Pod för ett par veckor sedan och de visade båda framfötterna i elimineringarna. Både Rikard och Thomas tog sig vidare och vann varsin semifinal. Tyvärr blev det aldrig av att de båda möttes i finalen tävlingarna fick avbrytas på grund av regn.

Sverre Dahl är tillbaka på Tierp Arena – det brukar gå undan när han är i farten!

Kvalsnabba på Santa Pod var fransmannen Eric Richard och holländaren René van den Berg och de ser ut att kunna bjuda hårt motstånd även på Tierp Arena. Finländaren Kari Rautanen körde inte på Santa Pod men kommer till Tierp och han är kapabel till konkurrenskraftiga tider. En man att se upp med är norrmannen Sverre Dahl som parkerar på sjätteplatsen på listan över de snabbaste tiderna i Europa någonsin. Med fart i maskineriet kan han gå långt i helgen. Mike Olie, ännu en holländare, kommer också till start efter en lovande insats på Santa Pod.

Per Bengtsson körde sin snabbaste Super Twin-repa någonsin i fjol på 6,375!

Top Fuel Bike är bara en av många motorcykelklasser som gör upp när EM i Dragracing kommer till Tierp. I Super Twin utmanar Per Bengtsson snabbe dansken Marcus Christiansen och norrmannen Svein Olaf Rolfstad. I Pro Stock Bike och Super Street Bike är det inga svenskar som deltar men klasserna bjuder på välfyllda startfält av hög kvalitet. Det är med andra ord bäddat för en riktigt bra dragracinghelg på två hjul.

Missa inte EM i Dragracing på Tierp Arena den 13-16 juni – köp dina biljetter här!